Hoofdpijn van mandarijnen?

Vorige week was een druk weekje. Naast de voorbereiding op een heel druk kerstweekend in onze webshop kwam er een spoedklus tussendoor... bij 120 kantoren door heel Nederland een kistje mandarijnen bezorgen met een kerstboodschap van de gever.

 

Een prachtig klusje voor ons als zakelijke leverancier van fruit, dus met de nodige planning moest deze er nog even tussendoor. Vanwege de spoed en de krappe tijd tussen inkoop en uitlevering hebben wij besloten om deze zending niet met een distributeur mee te geven, maar met eigen mensen en bestelauto's uit te rijden. 

 

Voordeel was dat er nog wat bestellingen op stapel stonden die ook gelijk mee konden op de route.
Onze broer Henk, die met zijn bedrijf HRSI aan logistieke dienstverlening doet, heeft een strakke planning gemaakt waarmee we met 3 bezorgers binnen 3 dagen tijdens kantooruren alles geleverd konden krijgen. De derde dag was een reserve-dag voor eventuele nalevering door vertraging.

Dat is een flinke klus die ook veel ervaring als planner vereist, dus die was in goede handen. 

 

Nou, vertraging hebben we gehad. Al op dag 1 bleken 4 bedrijven niet te zitten op het adres die de klant had opgegeven. Dat was ook een verrassing voor de klant, die volgens ons toch echt een gestructureerd bedrijf leidt, gezien de snelle reacties en betalingen. 
De volgende dagen bleken er totaal 15 bedrijven niet op het genoemde adres te zitten. Dankzij onze oplettende bezorgers die niet klakkeloos iets afleveren op een fout adres kreeg elk kantoor een kist mandarijnen.

 

De klant was uiteindelijk ook dik tevreden. Hij levert al jaren taarten aan al zijn klanten en besloot nu om voor gezond te gaan. Nooit heeft hij gehoord dat de lijst met adressen niet goed was, waar de 15 taarten jaarlijks bleven is een raadsel. 

De keuze voor Groentebroer blijkt ook voor zijn administratie een gezonde keuze te zijn!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0